Jste zde: paramo.cz > CS/  Média/  Tiskové zprávy/  Paramo zapůjčí část svého zařízení Francouzům
Paramo zapůjčí část svého zařízení Francouzům

20-12-2012

Společnost svým dílem přispěje ke světové premiéře technologického postupu na odstranění emisí oxidu siřičitého.

Paramo, 20. 12. 2012 - Paramo poskytne část svého nyní nevyužívaného hydrogenačního odsíření středních destilátů (HOSD) francouzské inženýrské společnosti LGI za účelem ověření její vlastní patentované technologie. Stane se tak na základě uzavřené smlouvy o vzájemné spolupráci.

Vše se odehraje v části zařízení na výrobu kapalné síry Clausovým procesem. Půjde o technologický postup na odstranění emisí oxidu siřičitého z proudu odplynů odpadajících v průmyslu při zpracování kovů z primárních surovin v provozním měřítku. A to po ověření předpokladů a klíčových parametrů ve specializované laboratoři na síru v Kanadě," vysvětluje Jaroslav Pazour, hlavní technolog Parama, záměr světové premiéry, na které se bude významnou měrou tato pardubická společnost podílet.
Vlastní ověřovací režim technologie proběhne nejpozději v lednu 2013.

PARAMO, a.s., je producentem asfaltářských výrobků a mazacích a procesních olejů, včetně výrobků navazujících a pomocných. Historie společnosti sahá do roku 1889. V současnosti je Paramo součástí Unipetrolu, přední české skupiny podnikající v oblasti zpracování ropy a petrochemické výroby, a patří i do rodiny nadnárodního uskupení PKN Orlen. Paramo je stoprocentním vlastníkem společnosti s ručením omezeným Mogul Slovakia, která se zabývá nákupem a prodejem olejů a maziv. Společnost zaměstnává 600 lidí.