Jste zde: paramo.cz > CS/  Média/  Tiskové zprávy/  Paramo ukončilo výrobu motorových olejů Mogul. Alternativou jsou produkty Platinum ORLEN Oil

01-06-2022

Skupina ORLEN přistoupila ke konsolidaci své produktové nabídky v oblasti motorových olejů. Nově bude nabízet v 50 zemích světa pouze širokou škálu špičkových motorových olejů Platinum ORLEN Oil. Výroba motorových olejů značky Mogul ve společnosti Paramo byla ukončen​a v minulém roce, a to z důvodu nízké efektivity výroby a nerentabilních investic do její případné budoucí modernizace, která by udržela produkci olejů na vysoce moderní a inovativní úrovni.

Cílem těchto změn je zachování a rozvoj výrobních aktivit v pardubickém areálu s klíčovým zaměřením na produkci nových typů asfaltů, distribuci paliv, výrobu nových typů procesních olejů, biopaliv a biokomponent druhé generace tak, aby společnost Paramo v Pardubicích fungovala jako stabilní firma s pozitivními hospodářskými výsledky.

Zákazníkům od tohoto roku nabízíme pouze širokou škálu špičkových motorových olejů Platinum ORLEN Oil. Špičková maziva Platinum jsou na českém trhu velmi dobře známa z čerpacích stanic ORLEN Benzina, kde jsou v nabídce již pátým rokem a mezi motoristy si rychle získala oblibu. O tom jasně svědčí fakt, že objem jejich prodeje od uvedení na trh v roce 2018 vzrostl o 340 %.​