Jste zde: paramo.cz > CS/  Média/  Tiskové zprávy/  Paramo expanduje na Balkán
Paramo expanduje na Balkán

02-11-2012

Paramo zahájí na základě podepsané smlouvy s distributorem z Tirany v nejbližší době dodávky olejů do Albánské republiky. Společnost nyní jedná i s potencionálním odběratelem olejů v Makedonii. Na tento trh chce vstoupit ještě letos.

Pardubice, 2. 11. 2012 - Finální oleje a plastická maziva společnost exportovala v prvním pololetí letošního roku do více jak 20 zemí. „Podařilo se nám navýšit objem vývozu syntetických a polysyntetických olejů. Do zahraničí jsme mimo jiné expedovali nové druhy automobilových a průmyslových olejů a také oleje pro motocykly," říká Martin Rak, vedoucí exportu Parama.

Společnost prodává své produkty zejména do jednotlivých evropských států. Z celkového exportu maziv Parama zaujímá Slovensko 56 procent, Maďarsko 9 procent a Německo 7 procent. Kromě těchto klíčových trhů začala firma letos aktivněji působit ve státech bývalé Jugoslávie. Firma zahájila letos na Balkáně spolupráci s několika novými odběrateli. Paramo v meziročním srovnání navýšilo prodej finálních maziv do tohoto teritoria o 9 procent.

„Marži do Parama přinášejí i loni zahájené dodávky olejů do Lotyšska a Rakouska. Dále i do Ruska a na Ukrajinu, kde vedeme jednání o vyšší expanzi. V kontaktu jsme ale i s dalšími potenciálními partnery z celé Evropy, " uzavírá Martin Rak z Parama.

PARAMO, a.s., je producentem asfaltářských výrobků a mazacích a procesních olejů, včetně výrobků navazujících a pomocných. Historie společnosti sahá do roku 1889. V současnosti je Paramo součástí Unipetrolu, přední české skupiny podnikající v oblasti zpracování ropy a petrochemické výroby. a patří i do rodiny nadnárodního uskupení PKN Orlen. Paramo je stoprocentním vlastníkem společnosti s ručením omezeným Mogul Slovakia, která se zabývá nákupem a prodejem olejů a maziv. Společnost zaměstnává 600 lidí.