Jste zde: paramo.cz > CS/  Média/  Tiskové zprávy/  Paramo darovalo hasičský vůz dobrovolným hasičům v Přelouči
Paramo darovalo hasičský vůz dobrovolným hasičům v Přelouči

01-11-2022

Paramo, dceřiná společnost petrochemické skupiny ORLEN Unipetrol, věnovalo Jednotce sboru dobrovolných hasičů města Přelouče h​asičské vozidlo Tatra CAS 32. To bylo doposud součástí vozového parku Hasičského záchranného sboru chemického závodu pardubického Parama. Slavnostního předání automobilu se zúčastnili nejen zástupci společnosti Paramo, zástupci města Přelouč, ale také místní dobrovolní hasiči.

„Máme velkou radost, že můžeme podpořit sbor dobrovolných hasičů v nedalekém městě Přelouč, a podpořit tak jejich jednotku,“ řekl na slavnostním předání hasičské techniky Adam Sadłowski, bezpečnostní ředitel a místopředseda představenstva společnosti Paramo. „Vozidlo CAS 32 má za sebou spolehlivou službu v našem hasičském sboru. Vzhledem k jeho výbornému technickému stavu jsem přesvědčen o tom, že přeloučským dobrovolným hasičům bude při hašení požárů a dalších záchranných akcích pomáhat ještě řadu let.“

Za společnost Paramo se slavnostního předání hasičského vozidla CAS 32 před přeloučskou hasičskou zbrojnicí zúčastnil Adam Sadłowski. Za obec Libiš přebírala dar starostka Irena Burešová spolu s velitelem družstva dobrovolných hasičů Davidem Krejčíkem.

„Je skvělé mít za souseda tak vstřícnou firmu, jakou je Paramo,“ uvedla při převzetí nové posily vozového parku JSDH města Přelouč starostka Irena Burešová. „Je to pro nás obrovský dar, protože město by si nemohlo dovolit z finančních důvodů pořídit novou cisternovou stříkačku. Víme, že technický stav tohoto vozidla je naprosto dostačující. Díky tomuto daru budou moci naši dobrovolní hasiči vyjíždět i k takovým událostem, ke kterým dosud nemohli.“

Přeloučští dobrovolní hasiči budou při poplachu nově vyjíždět s hasičskou stříkačkou CAS 32, která je postavena na podvozku Tatra 815. „Z nového přírůstku v našem vozovém parku máme velkou radost,“ vyjádřil velitel družstva dobrovolných hasičů David Krejčík pocity celé jednotky přeloučských dobrovolných hasičů. „Doposud jsme neměli cisternovou automobilovou stříkačku s čerpadlem s takto velkým objemem vody a tato tatra má objem 8200 litrů a k tomu 800 litrů pěniva, takže můžeme provádět i zásah pěnou.“

Paramo-hasicsky-vuz-1.png

Skupina ORLEN Unipetrol je největší rafinérskou a petrochemickou společností v Česku. Zaměřuje se na zpracování ropy a na výrobu, distribuci a prodej pohonných hmot a petrochemických produktů – zejména plastů a hnojiv. Ve všech těchto oblastech patří k významným hráčům na českém i středoevropském trhu. Do skupiny ORLEN Unipetrol spadají rafinérie a výrobní závody v Litvínově a Kralupech nad Vltavou, společnost Paramo v Pardubicích, neratovická společnost Spolana a dvě výzkumná centra v Litvínově a Brně. Součástí ORLEN Unipetrolu je i síť čerpacích stanic ORLEN Benzina v Česku a na Slovensku. V Česku ORLEN Benzina provozuje 427 stanic a je největším řetězcem. Na Slovensku je ORLEN Benzina od svého vstupu v roce 2019 jedním z nejrychleji rostoucích řetězců a v současnosti má ve své síti již 24 stanic. V roce 2005 se ORLEN Unipetrol stal součástí skupiny ORLEN, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě. ORLEN Unipetrol zaměstnává bezmála 5 000 lidí a je aktivní v oblasti společenské odpovědnosti. Svou pozornost věnuje iniciativám zaměřeným na kultivaci a podporu udržitelného rozvoje, vzdělávání, místních komunit a životního prostředí.

Kontakt: Pavel Kaidl, tiskový mluvčí, telefon: +420 736 502 520, e-mail: pavel.kaidl@orlenunipetrol.cz​