Jste zde: paramo.cz > CS/  Média/  Tiskové zprávy/  Investice do vzdělávání zaměstnanců
Investice do vzdělávání zaměstnanců

22-03-2011

Pardubická rafinerie zvýší klíčové kompetence zaměstnanců realizací projektu, který je financován z fondů Evropské unie.

Pardubice, 22.3. 2011 – Společnost Paramo získala z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR dotaci na vzdělávání zaměstnanců. A to nejen svých, ale i zaměstnanců partnerů projektu.

Rozhodnutí o poskytnutí dotace ve výši 9 353 731 Kč vydalo 14. prosince 2010 Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky. Hrazeno bude 100 % nákladů projektu prostřednictvím „dočasného rámce".

„Hlavní cíl projektu, který realizuje společnost Paramo spolu s partnery Unipetrol RPA, Unipetrol Doprava a Unipetrol Services, spočívá ve zvýšení klíčové kompetence zaměstnanců ve prospěch vyšší konkurenceschopnosti jak společností, tak i jejich jednotlivých zaměstnanců na trhu práce. Cílovými skupinami jsou mistři, zaměstnanci obchodu a management," vysvětluje Tomáš Krejčík, manažer projektu.

Projektu, který vychází z hodnocení vzdělávání v uplynulém období a analýzy vzdělávacích potřeb, se zúčastní celkem 270 zaměstnanců, z toho ze všech tří společností 170 mistrů a 60 pracovníků obchodu. Dále z Parama absolvuje 20 zaměstnanců výuku anglického jazyka a dalších 20 se zúčastní kurzu finančního řízení.

„Společné vzdělávání zaměstnanců společnosti Paramo a jejích partnerů v rámci projektu umožní potřebnou výměnu zkušeností z práce na obdobných pozicích v různých společnostech. A to jak v případě vzdělávání mistrů, tak i zaměstnanců obchodu. Vzhledem k rostoucí konkurenci na trhu je žádoucí prodejní dovednosti obchodníků a jejich jednání se zákazníkem zvyšovat neustále. Jazykové vzdělávání a kurzy v oblasti finančního řízení byly vedením společnosti PARAMO identifikovány jako nezbytné pro pracovníky středního a vrcholového managementu," uzavírá Tomáš Krejčík.

PARAMO, a.s., člen skupiny UNIPETROL/PKN ORLEN, zpracovává ropu na rafinérské a asfaltářské výrobky a dále i na mazací a procesní oleje, včetně výrobků navazujících a pomocných. Rafinérie nakupuje a zpracovává olejové hydrogenáty a hydrokrakáty. Získané meziprodukty využívá při výrobě základových a mazacích olejů s velmi nízkým obsahem síry. Společnost zaměstnává 668 lidí.

E-mail: iovlevova@paramo.cz​​