Jste zde: paramo.cz > CS/  Média/  Tiskové zprávy/  Vánoční sbírka Unipetrolu přinesla dobročinným organizacím přes 60 tisíc korun
Vánoční sbírka Unipetrolu přinesla dobročinným organizacím přes 60 tisíc korun

16-02-2012

Dary od zaměstnanců pomohou v regionech, kde působí jednotlivé společnosti skupiny Unipetrol.

Litvínov, 16. února 2012 – Sbírka Splněná přání, kterou mezi svými zaměstnanci uspořádala skupina Unipetrol, vynesla na dobročinné účely téměř 62 tisíc korun. Vybrané peníze byly věnovány neziskovým organizacím v Mostu, Pardubicích a Praze, tedy do regionů, kde skupina Unipetrol působí. V každé této oblasti sami zaměstnanci hlasováním zvolili jednu dobročinnou organizaci, které posléze přispěli finančním darem ve vánoční sbírce Splněná přání.

„Zaměstnanci ukázali solidaritu a stejně jako celá skupina Unipetrol přispěli k lepší kvalitě života v regionech, kde pracují a žijí. Za to jim patří velký dík," komentoval výsledky vánoční sbírky generální ředitel a předseda představenstva Unipetrolu Piotr Chełmiński.

Více než polovinu s celé částky získalo Centrum služeb pro zdravotně postižené v Mostě, které poskytuje pomoc a poradenství osobám s různým druhem zdravotního postižení. Jeho služeb využívají jak senioři, tak rodiny s dětmi. Darované peníze centrum použije k zabezpečení svého provozu.

Finanční dar putoval i do Denního stacionáře Slunečnice, jenž poskytuje denní péči o mentálně nebo kombinovaně postižené lidi ve věku od 9 do 55 let. Kromě pomoci se zvládáním běžných úkonů probíhají ve stacionáři i vzdělávací, výchovné a terapeutické aktivity, které pomáhají klientům k lepšímu začlenění do společnosti. Díky penězům ze sbírky Splněná přání bude moci Slunečnice nakoupit vybavení kavárny, ve které budou obsluhovat mentálně postižení lidé.

Středisko výcviku vodicích psů v Praze 5, které kromě výcviku zajišťuje i odchov vodicích psů a veterinární péči, využije peníze od zaměstnanců skupiny Unipetrol na nákup postrojů pro vodicí psy.

Společenská odpovědnost v regionech

Skupina Unipetrol si je vědoma své společenské odpovědnosti a pomáhá ke zlepšování kvality života v regionech, kde působí. V loňském roce věnovala na vzdělávací, sociální a ekologické projekty v rámci Ústeckého kraje více než 3,5 milionu korun.

UNIPETROL, a.s., ovládá společnosti, které působí v petrochemickém průmyslu v České republice. V roce 2005 se stal Unipetrol součástí skupiny PKN Orlen, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě. Skupina Unipetrol se zaměřuje především na zpracování ropy, distribuci pohonných hmot a na petrochemickou výrobu. Ve všech těchto oblastech patří k významným hráčům v České republice i na středoevropském trhu. Skupina Unipetrol je v České republice jedna z největších z hlediska obratu a zaměstnává téměř 4000 lidí.

Mikuláš Duda
Manažer tiskového oddělení, UNIPETROL, a.s.
telefon: +420 225 001 407, +420 736 502 520
e-mail:  mikulas.duda@unipetrol.cz​