Jste zde: paramo.cz > CS/  Média/  Tiskové zprávy/  Úspěch Parama v letošním ročníku PETROLawards
Úspěch Parama v letošním ročníku PETROLawards

21-10-2011

Motorové oleje MOGUL MOTO pro vysoce výkonné motocykly společnosti Paramo zabodovaly v prestižní oborové soutěži PETROLawards.

Pardubice, 21. 10. 2011 - Společnost Paramo získala cenu PETROLawards v kategorii „produkt" za novou řadu olejů, které vyhovují požadavkům poslední generace motorů i převodovek motocyklů, včetně závodních verzí.Nová řada olejů MOGUL MOTO pro dvoudobé a čtyřdobé motory i převodovky, vyrobená z vysoce jakostních syntetických základů a moderních zušlechťujících přísad nejvyšší kvality, představuje pro uživatele hospodárnou a spolehlivou volbu. V  základní sadě olejů MOGUL MOTO jsou tři oleje pro čtyřtaktní motory, jeden olej pro dvoudobé motory a dva oleje do převodovek. Oleje jsou formulované dle momentálně nejvýkonnějších specifikací dle mezinárodně uznávaných norem API a JASO.

Ceny PETROLawards se udělují za významný přínos k rozvoji oboru zpracování ropy, petrochemie a čerpacích stanic. O vítězi jednotlivých kategorií rozhoduje odborná hodnotitelská komise, pro niž je důležitým kriteriem i výsledek předchozího veřejného internetového hlasování.

Soutěž pořádá společnost PETROLmedia, výsledky se každoročně vyhlašují na konferenci PETROLsummit, která letos proběhla 20. října v Praze. Prestižní cenu na tomto fóru pro společnost Paramo převzal její generální ředitel Milan Kuncíř.

PARAMO, a.s., člen skupiny UNIPETROL/PKN ORLEN, zpracovává ropu na rafinérské a asfaltářské výrobky a dále i na mazací a procesní oleje, včetně výrobků navazujících a pomocných. Rafinérie nakupuje a zpracovává olejové hydrogenáty a hydrokrakáty. Získané meziprodukty využívá při výrobě základových a mazacích olejů s velmi nízkým obsahem síry. Společnost zaměstnává 661 lidí.