Jste zde: paramo.cz > CS/  Média/  Tiskové zprávy/  Jan Černý z Mogul Racing Team bude na Barum Czech Rally Zlín 2018 útočit na pódium

20-08-2018

​Jan Černý, soutěžní jezdec Mogul Racing Teamu, se za podpory společnosti Paramo ze skupiny Unipetrol, výrobce špičkového motorového oleje Mogul, důkladně připravuje na nadcházející Barum Czech Rally Zlín 2018, která se v rámci mistrovství České republiky a mistrovství Evropy v rallye uskuteční ve dnech 24. až 26. srpna 2018.

„Na Barum Rally nechceme ponechat vůbec nic náhodě. Proto jsme se maximálně koncentrovali na sérii předsoutěžních testů, kde jsme hledali ideální nastavení pro náročné tratě okolo Zlína,“ říká Jan Černý, jezdec Mogul Racing Teamu, jehož výsledky ze soutěží v Českém Krumlově a Hustopečí dokazují, že si s vozem Ford Fiesta R5 perfektně rozumí. „Těším se na skvělý víkend a věřím, že spolu s navigátorem Petrem Černohorským divákům předvedeme vynikající výkony a napínavé souboje s evropskou jezdeckou špičkou. S tou jsme se měli možnost nedávno poměřit v Itálii a věřím, že také ve Zlíně a okolí se pojede opět hodně rychle.“

„Prestižní Barum Czech Rally Zlín, která patří mezi nejvýznamnější soutěže v Evropě, je pro české fanoušky vrcholem sezony,“ říká Petr Kalach, vedoucí marketingu společnosti PARAMO. „Zatímco Honza Černý a celý Mogul Racing Team budou bojovat o pódium, my jako partner závodu nabídneme návštěvníkům bohatý doprovodný program. V zázemí servisní zóny Mogul Racing Teamu bude pro veřejnost k dispozici rally simulátor. Na sociálních sítích soutěžíme o svezení s Janem Černým během oficiálního tréninku a rozdáváme slevové poukazy do Fan Shopu Mogul Racing Teamu. Všechny automobilové fandy také zvu na oficiální autogramiádu v úterý 21. srpna v 19 hodin v obchodním domě Zlaté jablko v centru Zlína.“

Již 48. ročníku Barum Czech Rally Zlín, který se uskuteční ve dnech 24. až 26. srpna 2018, se zúčastní přibližně tři desítky soutěžních vozů kategorie R5 a diváci se mohou těšit na výkony velkých jmen českého i evropského soutěžního sportu. Organizátoři rallye již potvrdili, že do Zlína přijede jako největší hvězda Dani Sordo, jezdec seriálu mistrovství světa WRC. Chybět nebude ani šestinásobný vítěz zlínské rallye Jan Kopecký a lídr evropského šampionátu Alexej Lukjaňuk. Do konečného pořadí chce však významně promluvit také posádka Mogul Racing Teamu Jan Černý a Petr Černohorský, která se postaví na start s vozem Ford Fiesta R5.

Zlínská soutěž s divácky atraktivními a jezdecky náročnými tratěmi s asfaltovým povrchem je již 35 let součástí osmidílného seriálu mistrovství Evropy v rallye (FIA ERC). Účastníky soutěže Barum Czech Rally Zlín čeká 15 rychlostních zkoušek rozdělených do dvou etap. Celková délka rychlostních zkoušek činí 212,5 km na osmi úsecích s asfaltovým povrchem, celková délka letošní zlínské rallye je 746 km. V porovnání s loňským ročníkem se změnilo 40 % tratě.

Honza 1 zmenšené.jpg
Honza 3 zmenšené.jpg