Jste zde: paramo.cz > CS/  Média/  Tiskové zprávy/  Paramo posiluje pozici na trhu s motorovými oleji
Paramo posiluje pozici na trhu s motorovými oleji

25-10-2012

Společnost Paramo představila svým zákazníkům v rámci akce MOGUL day 2012 na Autodromu Sosnová své výrobky i budoucí záměry.

Pardubice, 25. 10. 2012 - Oleje řady MOGUL EXTREME používají ve svých závodních vozech přední jezdci automobilových soutěží. Paramo dlouhodobě spolupracuje s rallycrossovým reprezentantem Romanem Častoralem, mistrem a vicemistrem Evropy. Dalším významným partnerem Parama je ikona českého rally Roman Kresta, který kvalitu olejů potvrdil ve svých závodních vozech Mitsubishi, Peugeot a nyní i v nejlepším voze kategorie S2000 ŠKODA – FABIA.

„Naší zásadní podmínkou podpory kteréhokoliv jezdce z oblasti motosportu je používání olejů MOGUL v motoru jeho závodního vozu, kde obzvlášť demonstrují své kvality. Sílu značky MOGUL spojujeme vždy s těmi nejlepšími v oboru, říká Milan Kuncíř, generální ředitel Parama.

Díky velkému důrazu na výzkum a inovace Paramo neustále drží krok se zahraničními značkami olejů a svoji produktovou řadu doplňuje o novinky. Například před dvěma lety na obdobné akci v Sosnové Paramo představilo prémiovou řadu motorových olejů MOGUL Professional určenou výhradně do značkových autoservisů.

Paramo se bude do budoucna zaměřovat zejména na výrobu mazacích olejů. „MOGUL je silná česká značka, jejíž známost mezi motoristy přesahuje 70 % a k jejímu používání se hlásí třetina českých řidičů, jak vyplývá z nezávislých průzkumů. A to je pro Paramo velkým závazkem. V současné době si zvlášť uvědomujeme, že cena oleje hraje podstatnou roli. Proto jsme letos modernizovali řadu Trysk Speed a máme připravenu i modernizaci řady MOGUL Racing", sděluje obchodní ředitel Parama Jan Řihák a dodává: „Neopomíjíme ani rostoucí počet našich motorkářů. Právě pro jejich motocykly jsme připravili novou řadu olejů MOGUL MOTO, za kterou jsme získali prestižní ocenění PETROLawards."

I olej MOGUL MOTO se používá v závodních speciálech. Od svého vzniku bez problémů funguje například v motorech strojů Mňuk Motokros Teamu. MOGUL MOTO 4T je dokonce první náplní unikátního českého motocyklu FGR MIDALU. Kvalitu těchto olejů si ověřila i naše reprezentace enduro na nedávné šestidenní v Německu.

Motorové oleje MOGUL tuzemského výrobce Paramo si za téměř devadesát let své existence získaly svojí vysokou kvalitou přízeň nejenom široké motoristické veřejnosti, ale také té sportovní. Společnost Paramo je i v budoucnu připravena podporovat český motoristický sport a přispívat tím k hodnotným sportovním zážitkům.

PARAMO, a.s., je producentem asfaltářských výrobků a mazacích a procesních olejů, včetně výrobků navazujících a pomocných. Historie společnosti sahá do roku 1889. V současnosti je Paramo součástí Unipetrolu, přední české skupiny podnikající v oblasti zpracování ropy a petrochemické výroby. a patří i do rodiny nadnárodního uskupení PKN Orlen. Paramo je stoprocentním vlastníkem společnosti s ručením omezeným Mogul Slovakia, která se zabývá nákupem a prodejem olejů a maziv. Společnost zaměstnává 600 lidí.