Jste zde: paramo.cz > CS/  Média/  Tiskové zprávy/  Paramo na zahraničních trzích
Paramo na zahraničních trzích

19-01-2012

Finální mazací oleje a plastická maziva vyváží pardubická rafinerie do více než 20 zemí.

Pardubice, 19. 1. 2012 – Hlavním vývozním artiklem jsou automobilové a hydraulické oleje obchodních značek MOGUL i PARAMO. Zájem v zahraničí je ale i o ostatní skupiny maziv.

Společnost Paramo prodává své produkty zejména do jednotlivých evropských států, nejvíce pak na Slovensko, do SRN a Maďarska. V loňském roce zahájila dodávky olejů do Ruska, Srbska a Švédska. S dalšími potencionálními zahraničními odběrateli olejů a plastických maziv Paramo jedná. Mimo jiné na Ukrajině, v pobaltských republikách, v Rakousku a ve Francii. V kontaktu je pardubická rafinerie i s obchodními partnery v několika státech Asie a Afriky.

PARAMO, a.s., člen skupiny UNIPETROL/PKN ORLEN, zpracovává ropu na rafinérské a asfaltářské výrobky a dále i na mazací a procesní oleje, včetně výrobků navazujících a pomocných. Rafinérie nakupuje a zpracovává olejové hydrogenáty a hydrokrakáty. Získané meziprodukty využívá při výrobě základových a mazacích olejů s velmi nízkým obsahem síry. Společnost zaměstnává 661 lidí.