Jste zde: paramo.cz > CS/  Média/  Tiskové zprávy/  Paramo dodá olej do prvních náplní unikátního motocyklu
Paramo dodá olej do prvních náplní unikátního motocyklu

14-05-2012

Společnost Paramo dodá českému výrobci motocyklu s největším obsahem na světě FGR MIDALU 2500 V6 olejové prvonáplně.

Pardubice, 14. 5. 2012 - Pardubická rafinerie dodá do luxusního speciálu olej MOGUL MOTO 4T 10W-40. Podle segmentového manažera společnosti Luboše Krejčíka také spolupracuje při testování funkce oleje v motoru, převodovce i spojce z hlediska mazacích vlastností a funkce jednotlivých mazacích uzlů. Logo MOGUL se objeví i na olejovém víčku motocyklu FGR MIDALU 2500 V6.

Dohodu o spolupráci podepsala společnost Paramo s firmou FPOS a.s. letos v dubnu. Unikátní motocykl třídy Naked bike s nejlepšími možnými komponenty a materiály vyvinula firma FPOS. Malosériová výroba speciálu začne letos.

Za úspěšným vývojem olejů, které vyhovují požadavkům poslední generace motorů i převodovek jak automobilů, tak motocyklů, stojí v Paramu tým odborníků s dlouholetými zkušenostmi a znalostmi. Oleje pro motocykly produktové řady MOGUL MOTO jsou vyrobeny na syntetické bázi a splňují nejvýkonnější specifikace dle mezinárodně uznávaných norem API a JASO.

PARAMO, a.s., člen skupiny UNIPETROL/PKN ORLEN, zpracovává ropu na rafinérské a asfaltářské výrobky a dále i na mazací a procesní oleje, včetně výrobků navazujících a pomocných. Rafinérie nakupuje a zpracovává olejové hydrogenáty a hydrokrakáty. Získané meziprodukty využívá při výrobě základových a mazacích olejů s velmi nízkým obsahem síry. Společnost zaměstnává 600 lidí.