Jste zde: paramo.cz > CS/  Média/  Tiskové zprávy/  PARAMO zvyšuje bezpečnost silničního provozu
PARAMO zvyšuje bezpečnost silničního provozu

11-06-2019

Společnost PARAMO připravila ve spolupráci s Autodromem Sosnová kurzy bezpečné jízdy pro veřejnost nazvané MOGUL BEZPEČNĚ.
Cílem této preventivní akce je naučit řidiče všech věkových kategorií jak se mají chovat v krizových situacích, se kterými se mohou setkat v běžném provozu. K takovému nácviku je ideální využít bezpečné prostředí závodního autodromu.
V průběhu května proběhla kampaň v rádiu Impuls, kde jsme informovali o možnosti registrace do kurzů bezpečné jízdy, které se skládají z teoretické i praktické části.
Účastníci se v teoretické části seznámí například se všemi bezpečnostními pravidly, způsobem řízení, bezpečným průjezdem zatáčkou, apod.  Praktická část probíhá ve vlastních vozech na speciálně upraveném povrchu imitujícím ledovou plochu. Účastníci si vyzkouší brzdné dráhy na různých typech povrchů a otestují své reakce i podvozek vozu při vyhýbacích manévrech. Naučí se reflexně reagovat na krizové situace, správný způsob krizového brzdění a zvládnutí smyku vozu v prudké zatáčce. Instruktor, který dohlíží na správnost jednotlivých úkonů, promlouvá ke každému přímo do vozu. Na závěr dostane každý účastník certifikát o úspěšném absolvování kurzu.