Jste zde: paramo.cz > CS/  Média/  Tiskové zprávy/  Nové možnosti
Nové možnosti

17-12-2012

Vývojáři společnosti vyřešili úkol týkající se zvýšení stability asfaltu pro zneškodňování nebezpečných odpadů.

Pardubice, 17. 12. 2012 - Společnost Paramo se zapojila do širšího projektu výzkumu technologií nakládání s radioaktivními odpady financovaného státem a ČEZ. „Výsledkem naší činnosti v rámci první etapy projektu je stabilnější bitumenová matrice Paramexu 80. Ta umožňuje částečně potlačit stárnutí pojiva v kritických podmínkách bitumenační linky v našich jaderných elektrárnách, zvýšit účinnost procesu a v konečném důsledku snížit objem likvidovaných odpadů určených na úložiště," vysvětluje Jiří Plitz, vedoucí odboru paliv a asfaltů Parama.

Vývojáři Parama se zapojí i do dalších etap projektu plánovaných v roce 2013.

PARAMO, a.s., je producentem asfaltářských výrobků a mazacích a procesních olejů, včetně výrobků navazujících a pomocných. Historie společnosti sahá do roku 1889. V současnosti je Paramo součástí Unipetrolu, přední české skupiny podnikající v oblasti zpracování ropy a petrochemické výroby. a patří i do rodiny nadnárodního uskupení PKN Orlen. Paramo je stoprocentním vlastníkem společnosti s ručením omezeným Mogul Slovakia, která se zabývá nákupem a prodejem olejů a maziv. Společnost zaměstnává 600 lidí.